Me olemme
VOLAR

Muovituotteita ja ilmailualan historiaa

Yrityksemme perustettiin nykymuodossaan vuonna 1993. Jo aikaa ennen tätä tarinaamme on vaikuttanut lukuisat juonenkäänteet, henkilöt ja tapahtumat. Osa niistä liittyy valokuvaukseen ja Eino Riihelän valmistamiin muovisiin kehitysaltaisiin 1950-luvun alkupuolella, osa suomalaisen ilmailun historiaan ja maailman parhaiden purjelentokoneiden valmistamiseen 1970-luvulla. Samalla kekseliäisyydellä ja paneutumisella tuotamme tämän päivän edistyksellisiä muovattuja osia ja osakokonaisuuksia teollisuusasiakkaillemme ympäri Suomea.

Suomen vahvin yksilöllisissä muovisovelluksissa

Vuonna 2023 Purvac Oy:stä tuli osa Volaria. Yhtiökokonaisuus tarjoaa asiakkaillemme erinomaisen asiantuntevan, osaavan ja laajan palvelupaketin sekä usean toisiaan täydentävän teknologian ja materiaalin konseptin saman katon alta. Aiempaa vahvempi kokonaisuus luo uusia kehitysvaihtoehtoja ja hyötyjä asiakkaittemme kehityshankkeisiin. Alipaine- ja lämpömuovausteknologiaa sekä uretaanivalumenetelmällä pystymme tuottamaan todella monipuolisesti asiakkaittemme tarvitsevia komponentteja ja osakokonaisuuksia.

Volar kehittyy päättäväisesti

Lentokonevalmistuksen aika on jättänyt pysyvän jäljen yrityksemme nimeen. Sana Volar tarkoittaa lentoa ja lentämistä. Merkitys sopii meille hyvin. Olemme ylpeitä teknologioistamme, jotka hallitsemme suvereenisti. Investoimme jatkuvasti konekantaamme pysyäksemme teknologian kärjessä. Kehitämme järjestelmiämme, osallistamme tekijöitämme ja ratkaisemme yhdessä. Hiomme prosessejamme väsymättä ja olemme ylpeitä siitä, mitä saamme aikaan. Meillä on luja tahto pysyä alamme johtavana toimijana, jotta sinäkin saisit tarvitsemasi tuotteen tai palvelun nopeammin, helpommin ja kustannustehokkaammin. Auttamalla sinua ja yritystäsi menestymään, myös me menestymme ja kehitymme.

Ympäristö

Otamme tuotantotoiminnassamme huomioon ympäristön ja kestävän kehityksen aina kun se on mahdollista. Muoviraaka-aineet ovat petrokemianteollisuuden sivutuotteita, joiden hankkiminen ei erikseen rasita luonnon ekosysteemejä.

Laatu- ja ympäristöjärjestelmät

Volar Plastic Oy noudattaa toiminnassaan ISO 9001- ja ISO 14001 laatu- ja ympäristöjärjestelmiä.

Kierrätystä ja kustannustehokkuutta

Kierrätämme lähes kaiken tuotannossa syntyvän muovihukan granuloimalla ABS, HDPE ja PS-muovit rouheeksi, jotka lisätään muovilevyraaka-aineeseemme. Käyttämämme muovilevyt sisältävät tämän johdosta keskimäärin 30% kierrätysrouhetta. Kierrätykseen soveltumattomat muovihukat lajitellaan energiaraaka-aineeksi, joka poltetaan kahden kilometrin päässä tehtaasta sijaitsevissa Lahti Energian kaasutusvoimalaitoksissa. Laitoksissa muovi muuttuu sähköksi ja kaukolämmöksi. Laitoksista uusin on maailman ensimmäinen pelkästään kierrätyspolttoainetta käyttävä kaasutusvoimalaitos.

Lämpömuovaustuotannossa olemme siirtyneet pääosin halogeenilämmitystä käyttäviin muovauskoneisiin, jotka verrattuna perinteisiin muovauskoneisiin kuluttavat lähes 50 % vähemmän sähköä lämmitettävää muovikiloa kohti. Halogeenilämmityksen tehokkuus perustuu lämpösäteilyn aallonpituuteen ja lämmityksen nopeaan säädettävyyteen.

Tuotantotilojemme lämmitys tapahtuu nykyaikaisella lämpöpumpuilla varustetulla ilmastointijärjestelmällä, joka ottaa talteen noin 85 % tuotannossa vapautuvasta hukkalämmöstä lämmittäen siten rakennusta. Pakkasten laskiessa alle -6 asteeseen rakennus vaatii lisälämmitystä, joka hankitaan kaukolämpönä Lahti Energian kaasutusvoimalaitoksesta.

SmartIO säästää energiaa

Vuonna 2011 olemme ottaneet käyttöön langattoman SmartIO-järjestelmän, jolla ohjataan ohjelmallisesti ja etänä tehtaan ilmastointilaitteen käyttöä sähkönkulutuksen pienentämiseksi. Mittaamme toistuvasti eri sähkökoneiden ja laitteiden energiankulutusta, joiden perusteella uudet investointipäätökset tehdään energiakulutuksen minimoimiseksi.

Osallistumme asiakkaidemme kanssa eri tuotteiden ympäristösertifikaattien hyväksyntäprosesseihin ja pakkausmateriaalien kierrätykseen.

Jätä yhteydenotto­pyyntö

Myyjämme vastaavat sinulle kahden päivän kuluessa

Ota yhteyttä